De War Memorials en Lincoln Memorial

Terug naar The Mall dan. Op het einde van The Mall, voorbij Washington Monument (dat gesloten is wegens een aardbeving in oktober 2011), zijn verschillende oorlogsmonumenten aangelegd. Er zijn onder andere monumenten voor de Vietnamoorlog, de oorlog in Korea en Wereldoorlog II. Vooral het monument voor de Vietnamoorlog is erg pakkend.

Helemaal op het einde van The Mall ligt Lincoln Memorial, waar een groot standbeeld van Abraham Lincoln staat (zittend in een zetel). Beslist ook een bezoekje waard.

Advertentie

Welcome to Washington DC…

Wat een verschil met New York, Washington DC is zo’n rustige stad. Maar ook veel warmer, het is hier meer dan 30 graden… Vlug ingecheckt in het hotel, de Holiday Inn Washington-Capitol op een boogscheut van The Mall. Het is een praktisch hotel met grote kamers en alle voordelen van Holiday Inn hotels (zoals gratis WiFi). Ook de metro is dichtbij.

Met de bus naar Washington DC

Terwijl ik dit typ, zit ik op de bus naar Washington DC. Ja, echt, je hebt hier gewoon WiFi toegang op de bus. De bus is de goedkoopste manier om van NYC naar Washington DC te reizen. Als je minstens 7 dagen op voorhand je tickets koopt en afdrukt via Internet betaal je slechts $13 per persoon. De Grayhound Express bus is super comfortabel.

Het zal schitterend weer zijn in Washington DC, ze zeggen zo’n 30 graden. Een groot verschil met New York, gisteren was het daar de hele dag regenachtig.

Ik zal wel meer laten weten wanneer in ter plekke ben in DC…

Go west…

Na enkele jaren het oosten opgezocht te hebben is het tijd voor een nieuw avontuur. Geen China of Vietnam of Cambodja deze keer, neen, het gaat westwaarts richting de United States of Amerika. Morgen stap ik het vliegtuig op richting New York voor een lang uitgesponnen city trip. Ik plan om 7 dagen in de stad te blijven en van daaruit richting Washington DC te trekken voor blitzbezoek. In totaal zal ik er dus een 12-tal dagen verblijven.

Reken maar dat er veel te doen staat. Ik heb al tickets geregeld voor het 9/11 Memorial en Liberty Island. Ik zal ook zeker een bezoek brengen aan het UN gebouw. De rest van de planning ligt nog niet 100% vast, maar daarover lezen jullie later wel meer.