Welcome Discovery

Wie kan er zeggen dat hij twee verschillende Space Shuttles gezien in 10 dagen zijn. Wel, na de fly-over van de Space Shuttle Enterprise zal ik vandaag naar het National Air and Space Museum gaan, maar dan het Steven F. Udvar-Hazy Center nabij Dulles International Airport. Jullie hebben het allicht al gezien of gelezen, sinds een dag of 14 staat hier de originele Space Shuttle Discovery, het meest complexe toestel ooit gemaakt door de mens.

Voor mensen die in Washington DC zijn en dit museum eens willen bezoeken, het is heel eenvoudig. Neem bus 5A vanaf L’Enfant Plaza naar Washington Dulles International Airport ($6), en neem daarna de bus naar het museum (deze bus vertrekt waar de bus uit Washington DC stopt). Heel eenvoudig dus.

Andere zaken die te zien zijn in dit museum zijn onder andere een Concorde, een Lockheed SR-71 Blackbird en de Enola Gay (die de atoombom op Hiroshima gedropt heeft).

Maar, het pronkstuk van dit museum is dus Space Shuttle Discovery. Het is gewoon machtig om dit eens in het echt te zien. Ik wou ooit een Space Shuttle lancering zien/meemaken. Dit kan nu niet meer, maar dit maakt heel veel goed. Het is echt speciaal om naast deze grote ruimtependel te staan, en hij is nog groter dan ik dacht…

Advertentie